Ilola
Heinolaiset -- Eläkeläiset x 6
Heinolaiset ovat siis suomenkielellä eläkeikäisiä poneja jotka eivät asusta Ilolan talleilla, vaan hieman kauempana sijaitsevassa Yllen-maatilan laitumilla, jossa on lauma eläkeikäisiä shetlanninponeja sekä muita poneja. Yllestä löytyy pihatto ja suojat poneille, ja kestää vain kymmenisen minuuttia pyöräillä ponit hakemaan Ilolaan, jos niitä täällä tarvitaan. Heinolaisilla ei enään kilpailla missään lajeissa, mutta pieni ratsuttaminen ja muu liikunta on heille vain hyvästä jos terveitä ovat. Heinolaisille otetaan hoitajat siinä missä muillekin Ilolan poneille. Joitakin Heinolaisia saatetaan vielä käyttää jalostukseen, mutta vain erikoistapauksissa.

PIKALINKIT    Jupiterin Alaikäinen    Hiirenkorvan Lapsukainen    Pojkaktig Troll SWE*    Passionerad WY*    Freddie OKA    Edenelle Veemente*   

*) ovat tarjolla jalostukseen
Muistosivut
Jupiter lopetettiin vanhuuden heikkouteen 20.03.2009
Muistosivut
Hiiri lopetettiin vanhuuden heikkouteen 20.03.2009
Muistosivut
Keke lopetettiin ähkyyn 20.03.2009
Muistosivut
Nerri lopetettiin ähkyyn 20.03.2009shetlanninponiruuna 88cm laikukas, 15.05.06 eli nyt
kasv. Okariina om. Vipeltäjä

i. Okariinan Pikku Mies
she, 86cm: ko heC re 60cm
ii. Be In Clover
ie. HM Hurmaava
e. Johnyn Gabby
she, 90cm; ko heB re 60cm
ei. Gaboo v. Raad
ee. Edenelle Veemente

Jos Polle olisi oikeasti olemassa, se olisi Fredi. Fredi on vaikea,villi,riehakas,hankala,pukitteleva ja pomotteleva herra, jonka kanssa ei voi levätä. Fredi riehuu tarhassa minkä ehtii, ja paimentaa omaa pikku laumaansa gangsterin elkein. Fredi on myös tallin kahlekuningas, joten tarhan portissa killuu aito munalukko, joka pitää Fredin ainakin välillä tarhassa. Fredillä on kuitenkin mahdoton tapa saada aitaan reiän, joista Fredi sitten laumoineen karauttaa. Tallipihalta herra ei koskaan läksi, mutta kiinni saaminen on kuitenkin monen ihmisen homma. Frediä ei saa tarhastakaan helpolla kiinni, ruuna painelee karkuun kuin hakija olisi sapelihammastiikeri. Taluttaessa Fredi hyppii milloin etu- ja takajaloilla, milloin ei millään jaloilla ja milloin missäkin. Harjatessa Fredi näykkii ja yrittää runnoa hoitajan seinäävasten, ja kavioiden otossa heiluttaa etujalkaansa uhoten tai painaa koko painonsa yhdelle jalalle, juuri sille jalalle jonka hoitajan pitäisi ottaa. Fredin kanssa pitää oikeasti suuttua ruunalle, jolloin Fredi pyytää suurilla silmillään anteeksi. Hetken herra on kiltti, mutta kohta rellestys jatkuu.

Ratsastaessa Fredille ei saa antaa yhtään minuuttiakaan aikaa miettiä mitä seuraavaksi, sillä Fredin seuraavaksi on rodeota ala Fredi... Eli siis Fredi pukittaa,nousee pystyyn ja pyörii minkä jaloistaa ehtii. Fredille täytyy antaa koko ajan jokin tehtävä, joka pitää herran ajatukset muualla. Fredillä on myös paha tapa vihata muita poneja kuin shetlanninponeja, jonka takia Fredi menee vain shettistunneilla. Esteillä Fredin ratsastajan täytyy olla oikea teräsmies jos Fredin saa hyppäämään kahtakymmentä senttiä korkeammalle. Fredi laukkaa estettä päin korvat hörössä ja saattaa ponnistaakkin esteelle, mutta todellisuudessa herra nousee pystyyn, tai kääntyy 180 astetta pois esteeltä, tai pukittaa ratsastajan esteen ylitse. Jos Fredin saa kuitenkin hyppäämään, ori hyppää jättimäisen pompun esteen ylitse sirosti, ja saattaa jopa hypätä seuraavatkin esteet. Maastossa Fredi on hieman rauhallisempi jos jonossa mennään, yksin ei suostu liikkumaan metriäkään. Fredin paras laji on ehdottomasti valjakko, jota Fredi menee kauniisti, joskus jopa diivaillen kaula kaarella. Jos kuitenkin sattuu että ajaja vetäisee ohjista, pamauttaa raipalla kärryjä, Fredi nostaa päänsä korkeuksiin kuolaimen ulkopuolelle ja painaa tuhatta ja sataa metsään, tai peruttaa suoraan kärryn ojaan. Noin kerran viikossa Fredi palaa tallille tyhjin kärryin. Fredillä on kaikkia isoja ratsastajia ärsyttävä tapa, nimittäin se että Fredi rakastaa pikkuihmisiä, naperoita. Taitavalla ratsastajalla Fredi on kuin polle, mutta naperolla Fredi menee kaula kaarella kauniisti koko tunnin... Fredi on myös ulkoisesti ihanan näköinen, korvat hörössä, mutta sisäisesti Fredi on aina ollut ja tulee aina olemaan oikea Polle.

shetlanninponitamma 99.5cm tummanrautias, 23.11.06 eli nyt
kasv. Edenelle Ponies, Ellen om. Vipeltäjä
           
Kuvien © Carin


i. Edenelle Estranged
she, 103cm; VVJ-II
ii. Deaf of Ramblewood iii. Decade of Marshmallow
iie. Dandelion of Ramblewood
ie. Beatrice XZ iei. Robin Hood Jr.
iee. Starlight's Bettina
e. Hiirenkorvan Rianna
she, 101cm; KRJ-III, VVJ-III
ei. Winnicot SWE eii. Edward IV
eie. Amelie's Violin
ee. Kathrina of Brienwood eei. Lucius of Ingelwood
eee. Camilla of Brienwood

30.01.07 - ERJ - 60-70cm - Moondance - 4/40
30.03.07 - ERJ - 50-60cm - Southern E Arabs - 7/50
23.10.07 - ERJ - 40cm - Crowvalley - 4/15
13.01.07 - KRJ - HeC - Yeneva - 1/30
18.01.07 - KRJ - HeC - Edenelle - 2/25
18.01.07 - KRJ - KN Special - Edenelle - 1/20
23.03.07 - KRJ - HeB - Kingston - 2/50
27.10.07 - KRJ - HeB - Crovwalley - 3/15
25.03.07 - VVJ - nov. poni - Edenelle Ponies - 3/14
18.06.07 - VVJ - nov. kestävyys - Ita-laakso - 3/19
17.06.07 - VVJ - vai. yhdistetty pari - Edenelle Ponies - 3/13
18.06.07 - VVJ - vaikea kestävyys - Ita-laakso - 3/9

Venla on aina iloinen nähdessään hoitajansa tulevan, sillä Venla rakastaa harjaamista. Venla ei pidä likaisena olemisesta kauaan, vaikka mielellään mudassa kieriskelee. Venla on erittäin utelias, ja jos Venlaa ei kiinni laita niin tamma on tutkimassa hoitajan takataskuja, reppua ja harjoja. Venlaa ei tarvitse laittaa kiinni, mutta jos ovi on auki ja Venla näkee jotain mielenkiintoista niin mikään ei kylläkään tätä tammaa pidättele. Kavioiden otossa Venla rakastaa hieman pelleillä, esimerkiksi kun etujalkoja otetaan Venla meneekin yhtäkkiä polvillensa. Jos Venla harrastaa pelleilyä, pitää kerran oikein vihaisesti sanoa kieltävästi niin tamma häpeää ja antaa ottaa vaikka ristiinkin kavionsa. Satuloidessa Venla on innoisaan tulevasta ratsastushetkestä, eikä malttaisi seisoa ollenkaan paikoillaan. Venla ei pullistele tai näyki. Suitsiessa Venla nostaa päänsä ja avaa suunsa automaattisesti, oli sitten ruokaa tai ei. Eläinlääkärin ja kengittäjän kanssa Venla tulee erittäin hyvin toimeen, tamma ei kammoa mitään toimenpidettä.

Selkään noustessa Venla pysyy hyvin paikoillaan, mutta heti kun ratsastaja on päässyt selkään alkaa liikuskelu sillä Venla ei jaksa odottaa liikkeelle pääsyä, Satulavyön kiristämisessä Venla ei pullistele tai luimi, mutta tamman liikehdintä hieman vaikeuttaa asioita. Kun Venlaa sitten pyytää lähtemään liikkelle, tamma ampaisee matkaan innoissaan, niin että ratsastaja joutuu tehdä useita pidätteitä. Venla on kouluratsastuksessa erittän pirteä ja jääräpäinen. Venla pitää vauhdikkaista tempolisäyksistä,pohkeenväistöistä ja askelten pidentämisistä, mutta kaikki peruutukset ja hidastukset tuottavat ratsastajalle päänvaivaa kun Venla vetääkin pienoiset pukkilaukat kun pitäisi mennä hidastettua ravia. Venla ilmaisee mielipiteensä selkeästi jos ei jostakin pidä, ja silloin pitää odottaa että tamma pukittelee pukkinsa loppuun ja sitten koettaa uudelleen, jolloin Venla yleensä menee asiat miten ratsastaja haluaa, kunhan ensin sai hieman ilmaista itseään.

Esteratsastuksessa Venlaa saa oikein olan takaa pidätellä, ettei tamma lähtisi hyppimään esteitä heti kun ne näkee. Venla rakastaa esteiden hyppimistä, ja Venla onkin siinä hyvä. Venla ei hyppää shetlanninponeille tyypillisellä pomppuhypyllä, vaan Venla hyppää erittäin ketterästi ja sulavasti. Venla hyppää esteen tultiin sitten vaikka aivan väärästä kulmasta, kieltämään ei Venlaa saa. Ainoan vaikeuden tuottaa Venlan kammoama portti esteet, niitä Venla on aina pelännyt. Jotta tuollaisen esteen Venlan saa hyppäämään pitää voittaa Venlan luottamus ja näyttää ettei este ole pelottava. Ventovieraan kanssa Venla ei hyppää porttia. Maastossa Venla on oma pirteä itsensä, paitsi mukana on helposti pientä pukittelua. Venla on maastossa aina hieman pukkikonemainen, eikä aivan aloittelijoille anneta. Venlan kanssa voi kyllä lähteä maastoon vaikka ilman satulaa, kunhan osaa pysyä välillä tulevissa pukeissa. Laukassa, ihme kyllä, Venla ei koskaan pukittele, silloin Venla vain menee kovaa. Maastoesteillä Venla venyy ja hyppää erittäin hyvin, ja maastoesteillä turhat pukit ovat tipotiessään mitä yleensä maastossa on.