Moulin&Kuisma;

Olipa kerran Moulin&Kuisma...;

Ja onhan se vieläkin olemassa, hieman erilaisena kuitenkin kuin alkuaikoinaan. MK on noin viisikymmentä hehtaaria suuri tila, johon kuuluu viisitoistapaikkainen uudistettu tallirakennus, kenttä, maneesi, tarhat, laitumet sekä suuri metsä. Ja lisäksi koska MK sijaitsee saaristossa tilaan kuuluu myös suuri luonnonranta sekä jyrkkä hiidenturmaksi kutsuttu kalliorykelmä, joka rajaa rannan molemmin puolin. MK sijaitsee Lounais-Suomessa saaristossa. Suuren tilan vierestä löytyy lähin bussipysäkki 1km päästä tilan rajalta, ja lähimmät asutukset ja kaupat ovat reilut 6kilometrin päässä. Tallille johtaa hiekkatie.
MK:n tallirakennus on peräisin viisikymmentäluvulta, jolloin se oli suomalaisen pappisperheen kärryhevosten talli. Talli on poikkeuksellisesti rakennettu harmaista kivitiileistä, joiden ansiosta tallia jouduttiin uudistamaan vain sisältä, lukuunottamatta joidenkin tiilien korjausta. Tallista löytyy viisitoista karsinaa, joiden koot ovat noin 8m². Jokaisesta karsinasta löytyy automaattivesikuppi, ruokakuppi, suolakivi sekä heinäverkko. Karsinan seinät ovat noin reilu puolelta osin tukevaa puuta, yläosa on kalteroitu. Tallikäytävä on noin kaksi metriä leveä, lattia on betonista, karsinoiden alusina käytetään ykkösluokan turvetta.

Tilalta löytyy neljä tarhaa jotka ovat tarkoitettu kahdelle-kolmelle hevoselle, sekä kaksi yhdelle hevoselle tarkoitettua tarhaa. Tarhat ovat aidattu paksulla puuaidalla, joka on metriviisikymmentä senttiä korkea sekä orien tarhat on vielä aidattu ylhäältä sähkölangalla. Tarhojen pohjat on salaojitetut, pohja on soraa. Laitumia MK:sta löytyy neljä kappaletta, laitumet ovat suuria ja ne on aidattu sähköaidalla. Laitumet ovat käytössä vain pohjan ollessa kunnossa. Laitumilta löytyy suojattu katos sekä juomapaikka. MK:sta löytyy myös pyöröaitaus, joka on lähinnä tarkoitettu maastakäsin työskentelemiseen.Tilalta löytyy suuri kenttä, noin 60m x 40m suuruudeltaan. Kentän laidalta löytyy estevarasto, jossa on estekalusteet. Maneesi on heti kentän vierellä, maneesi on saman suuruinen kuin kenttä. Maneesista löytyy katsomo, jonka alla on pieni estevarasto, valot sekä talvella lämmitys. Maneesin ovi on automaatiovi, jonka saa avattua näppäimistä ulkoata ja sisältä. Maastoja MK:ssa riittää, ja rauha on taattu sillä yksityistiet ovat vain MK:n henkilökunnan käytössä. Päätie haarautuu yhdessä vaiheessa kahteen, toinen vie pois tilalta ja toinen vie rannalle. Ranta on pitkä luonnonranta, jossa on hyvä spurttailla hevosten kanssa. Ranta on kallioiden suojassa oleva merenlahti, joten uittaminenkin onnistuu, sillä aallot ja virtaukset pysyvät kallioiden toisella puolella. Kalliorykelmä on nimeltään hiidenturma, ja kallion nokassa sijaitsee punavalkoinen rikki oleva majakka, josta liikkuu ties minkälaisia kummitusjuttuja. Kallion päälle on reittejä myös hevosille, ja ylhäällä odottaa sanoinkuvaamattomat näkyvyydet.

HENKILÖKUNTA
Ulkoasu © Vipeltäjä 07
Kuvat © D. & RAH
Esittely kuvat © Falkensteen, Elmarhausen, Palle, JL

Ei kopiointia, kiitos!