Virallinen Nimi.Dereck von Ravs
Kutsuma Nimi.Dereck
Rotu.w / welsh sec b
Synt.6.12-2006
Sukupuoli.Ori
Väri.Kimo
Säkäkorkeus.129cm
Painoitteisuus.Esteratsastus
Koulutus.Re 100cm, Me80cm, Ko He A, Irt 100cm
Rek.Nro.VH-21704
Arvonimet.Champion, KTK-II
Omistaja.Carin
Kotitalli.Okariina
Kasvattaja. Ravissant Chevaux
Hoitaja.katso hoitajat sivu


Champion arvonimi myönnetty 27.05.2007, kantakirjattu KTK-II palkinnolla (77p)
KTK-Lausunto: Orilla on erinomainen rotu- ja sukupuolileima. Sillä on vahva sektioleima, se on ryhdikäs ja sopusuhtainen. Orilla on kaunis pää ja kaula sekä hyvät jalat. Erittäin komea rotunsa edustaja!

Hevonen ikääntyy 39päivässä vuoden.
Dereck on nyt (ikääntyminen alempana) vuotta .i. KA Skot Manson ii. Pile's Catkin iii. Willow's Hazard
iie. Brisk Eider
ie. Wynn Meredith iei. TV's Frosty
iee. Bendag Day Lily
e. Recent Erina ei. Random Yawk eii. Ray Final
eie. Rose Awe-Noir
ee. Nora Cheney eei. Stewarting
eee. Marcia
Yleisesti
Dereck on erittäin sporttinen ja vauhdika ori, se ei oikeen jaksa pysyä paikallaan. Hoitaessa se keksii kaikenlaista tekemistä eikä millään jaksaisi vain seistä harjattavana. Ratsastaessa myös ei jaksaisi kävellä uraa pitkin vaan keksii mörköjä ja hiiriä joka paikkaan (alkutunnista testaa usein sillä ratsastajaa). Taluttaessa tykkää esittää pahista jolloin hyppii ja pomppii joka suuntaan. Dereckin kanssa pitää olla varuillaan kun ei tiedä mitä se aina keksii mutta sen voi sanoa että se ei ikinä ole purenut tai potkaissut ketään. On myös aina ilonen, oria harvoin näkee luimimassa. Muiden hevosten kanssa vähän hurjempi tapaus kun ihmisten kanssa, silloin tykkää peuhata bestiksensä J'Babbitin kanssa. Tulee kyllä muidenkin kanssa toimeen. Tykkää olla pomona mutta joutuu joskus taipumaan.
Hoitaessa
Dereck ei tee mitään pahaa, ei näyki/potki tai liiskaa seinää vasten. Mutta taas tykkää leikkiä, jolloin se tuuppii kevyesti, hörisee naamaan, tutkii taskuja jne. Dereck ei voi sietää tylsiä hetkiä vaan keksii aina tekemistä, jos joutuu sidotuksi kiinni niin keksii siinäkin tekemistä. Alkaa kopistella, nakertaa jotain tai jotain muuta mitä sattuu keksimään. Jätkä antaa ottaa kaviot hyvin, joskus saattaa jotain sählätä mutta yleisesti hyvin. Dereck tykkää eniten kun sitä harjaa hierovalla kumisualla, silloin se laittaa pään vinosti sivuun ja nauttii olostaan. Kovista harjoista se vähän säpsähtelee, on meinaan aika herkkä ihostaan. Päätä harjatessa ei aina jaksaisi keskittyä. Satula menee helposti, Dereck ei ikinä pullistele onneksi. Suitset menee hyvin mutta saattaa välillä nostella päätään. Taluttaessa pitää olla päättäväinen ettei ori ala pomppimana joka suuntaan.
Ratsastaessa
Kun nousee selkään pitää olla erittäin tarkka ettei heilu raipan kanssa ja että nousee rauhallisesti selkään. Jos menee huonosti selkään Dereck säikkyy koska on saanut huonoja kokemuksia aikasemmin selkään noususta mutta on jo pääsemässä siitä yli. Raippaa ei turhaan kannata heilutella koska Dereck säikkyy sitä helposti, raippaa ei myöskään kannata käyttää kamalan kovaa jollei tahdo pukkeja ja paljon! Kannuksille hieman arka joten jalan täytyy olla paikallaan jos niitä käyttää, on arka vain alkutunnista.
Alkuverkassa yleensä puhtia täynnä mutta pitää silti muistaa kävellä kunnon käynti pitkin ohjin. Alkuverkassa kannattaa pitää ori hereillä koska jos sille tulee tylsää se kyllä keksii tekemistä. Laukannostossa yleensä pukittaa jos yhtään liikaa käyttää ulkojalkaa tai jos jalka menee liikaa taaksepäin/heilahtaa. Muutenkin ori reagoi isoihin horjahduksiin ja liikkeisiin säpsähtämällä. Laukka on helposti Dereckin kanssa nopea tempoista ja kiihtyvää joten sitä pitää psytyä hallita. Jos antaa Dereckin painaa pään alas se helposti pukittaa. Esteillä tykkää ottaa isoja hyppyjä ja pompata kovaa, välillä tahtoo mennä helposti ohitse. Mutta kun pääsee vauhtiin sitä on vaikea saada lopettamaan. Dereck osaa hypätä hyvin vaikeastakin paikkaa jos ratsastaja on mukana, jos jää vetämään Dereck alkaa kieltää ja varomaan suutaan. Kun osaa ratsastaa Dereck on oikein ihana ja monien suosikki. Dereckiä ei anneta kaikille vaan sillä ratsastavat harvat ja valitut. Koulussa Dereck helposti kyllästyy ja alkaa seurata mitä muut tekee. Jos toinen tunnilla säikkyy niin varmasti myös Dereck. Ori myös helposti matkii toisia. Maastossa melko varma, varmempi kuin maneesissa. Säikkyy kyllä isoja ääniä jne muttei hölmöile niin paljoa.
© CarinDereckiä tarjotaan astutuksiin ja tilausvarsan vanhemmaksi, mailaile jos ori kiinnostaisi astutukseen.
Cameron DAIDereck voitti Apilja Vaniljan pitämät pikikset 25.3.07.
LKV1 Dereck von Ravs (1/6, poniorit) "Upean linjakas, rotunsaomainen ori, ryhdikäs. Erittäin kaunis pää, erittäin hyvä etuosa. Jaloissa riittävä luusto. Hieno kokonaisuus.
Yleisarvosana: 9+"Tulemme vierailemaan koulu/estevalmennuksissa tulevaisuudessa!


10.9.07 Vastarannassa estevalmennus 60cm
kommentti: "Deke oli alkuvalkasta melko rauhattomalla tuulella, mutta alkoi rauhoittua loppua kohti. Poni keskittyi todella hyvin vaativiin tehtäviin ja avut menivät läpi hyvin. Muista käyttää tarkkoja apuja varsinkin siirtymisissä. Ravissa Deke lähti helposti myös juoksemaan, joten muista ratsastaa varsinkin pidätteet läpi ja käyttää puolipidätteitä."

Kirveltäjän estevalmennus 26.4.07 (taso 60-80cm)
"Todella säpäkkä ori! Alusta asti steppaili ja hirnuskeli, mutta hyppäsi kuitenkin kauniisti ja keskittyen."

FC-Ridesrin estevalmennus 2.11.07 tasona 40-70cm
"Orisi oli hieman pettynyt joutuessaan hyppäämään pienempiä esteitä kuin mihin siltä löytyisi kapasitettiiä, orilla ei ollut inspiraatiota nostella jalkojansa kunnolla. Ori alkoi toimia hieman paremmin hermostuttuasi muutaman kiellon jälkeen, taisi huomata Sinun olevan tosissasi!"


Sijoituksia: ERJ / Joista voittoja: NJ: MVA sert


Näyttelyt
15.3.07 - Hallon Ponies - yo. muut varsat - LKV-1, irtoSERT,js BIS-5 tuom. Niina
24.3.07 - Champion talli - yo. muut varsat - LKV-2, irtoSERT,js tuom. Anette N
30.3.07 - Inferno Gård - yo. muut varsat - LKV1/12 irtoSERT, JS tuom. Anette N.
31.3.07 - Brideyard - muut varsat - LKV2/12 irtoSERT,js tuom. Anu M.
4.4.07 - Shicuro - muut ponivarsat - LKV2/15 irtoSERT,js tuom.
9.4.07 - Moniet - yo. muut varsat - ? tuom.

Este kilpailut Vain sijoitukset
21.3.07 - Whisper Stud - 90cm - 6/50
25.9.07 - Tumpela - 60cm - 5/40
12.10.07 - Broken Heroes - 70cm - 1/12
12.10.07 - Broken Heroes - 80cm - 2/12
16.10.07 - Fate - 50-60cm - 2/30
16.10.07 - Tumpela - 80cm - 3/15
20-10-07 - Havumetsä - 80cm - 5/48
12.10.07 - Yave - 50cm - 4/24
21.11.07 - Jillian - 60cm - 3/19
20.12.07 - Mêl Seren - 60cm - 5/40
10.12.07 - Travik - 60cm - 1/45
11.01.08 - Ciar Dressage - 80cm - 5/35


Koulukisat
23.09.07 - Huopatossu - 80cm - 9/87

Tarhaan/Laitumelle: Treenien jälkeen hikiloimi, kylmällä fleeceloimi muuten tarvittaessa loimi, sateella sadeloimi
Hoitaessa: Sido kiinni hoitaessa aina tarvittaessa
Koulutunneilla: Pintelit etujalkoihin, koulusatula, olympia kuolaimet
Esteillä: Estesatula, suojat etujalkoihin
Maastossa: Nivelkuolaimet
Kilpailuissa: Kilpailukamat
KUVAGALLERIA


© Stud Hoekhorst
Virtuaalihevonen
Ulkoasu © Carin
Tekstit © Carin